ЗЕЛЕНИЯТ ЧАЙ Е ОСНОВЕН ЕЛЕМЕНТ НА МАКРОБИОТИЧНОТО ХРАНЕНЕ.ТОЙ Е ИЗВЕСТЕН НА ХОРАТА ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ И ЗА ТОВА ВРЕМЕ Е ОЦЕНЕН ПО ДОСТОЙНСТВО ЗАРАДИ ПОЛЕЗНИТЕ СИ ЗА ЗДРАВЕТО КАЧЕСТВА.

Лично аз се старая да изпивам поне 2- 3 чаши от полезната напитка и забравям за кафето, тогава , когато правя този ритуал. Никога не забравяйте, че запарките от зелен чай се правят с вода, стоплена до максимум 80 градуса. Само така не губим част от полезните свойства на напитката. За да сте точни в приготвянето му, си купете електричека кана с подгрев на водата до определени градуси.

На снимката виждате запарка от зелен чай Гьокуро. Избирайте винаги качествени сортови като Сенча, Гънпаудър и Гьокуро. Вижте сместа от зелен чай с други ароматни подправки, билки и плодове, която тонизира, стимулира кръвообръщението и имунната система, подобрява работата на мозъка, метаболизма, освежава, зареждайки ви със свежи сили.

Зеленият чай лекува много болести. Той подобрява циркулацията на кръвта в организма; помага ни да избистрим съзнанието си, а умът ни да стане по- силен; ускорява отделянето на вредни вещества от организма; повишава устойчивостта на организма срещу болести; подобрява насищането на организма с кислород; предпазва зъбите от разваляне; изчиства кожата, запазвайки нейната младост; лекува малокръвието; подобрява отделянето на урината, действа пикочогонно; оказва успокояващо въздействие на очите и ги прави блестящи; подобрява храносмилането; намалява количеството на вредната слуз в организма; утолява жаждата; намалява умората и повдига духа; увеличава продължителността на живота и предпазва от деменция.

И всичко това са само част от полезните му свойства! Не ни остава нищо друго, освен да придобием добрия навик да си пийваме ежедневно поне по една чаша качествен зелен чай!

Наздраве!
Опитайте и вие!