С цветовете си ще ни зарадват,
с аромата си ще ни освежат,
с вкуса си ще ни наситят-
нямаме оправдание да не се усмихнем, дори и в хладните пролетни дни!
Oбичамe плодовете и сеем добри семена всеки ден, за да оберем своите плодове на здравето, хармонията и осъзнатостта.

Есента е прекрасен сезон на плодоносността. Консумацията на плодове увеличава съпротивителните сили на организма и го подготвя за зимата, когато светлината, а с нея и енергията ни, е занижена.

А дали сте се замисляли каква е силата на всеки плод, отвъд витаминно- минералния състав, ако я търсим само съобразно неговия ЦВЯТ?!

Ето как да подбирате вълшебните плодове и според техния цвят:

  • Бяло- плодовете, обагрени в този ангелски цвят подпомагат работата на белите дробове, служат за хармонизация, хормонален баланс, имуностимулиращи са и изключително богати на антиоксиданти. Това е цветът на седма чакра, намираща в областта на фонатанелата;
  • Жълто- цветът на мъдростта, радостта, за добро настроение, срещу депресивни мисли и когато желаем да подкрепим себе си интелектуално, както и да заздравим органите и тъканите си, особено онези, отговорни за храносмилането на храна и емоции. Това е цветът на 3- та чакра, разположена в областта на слънчевия сплит;
  • Оранжево- цвят за радост, желание за живот, подем с нови сили, ново начало и противовъзпалително действие. В оранжево сияе 2- ра чакра, разположена под пъпа. Тя е свързана с репродуктивната система, раждането на нови идеи, на бебета и нови творчески проекти;
  • Зелено- цветът на детокса, чудесно прочиства и подсилва черния дроб. В този цвят свети 4- та чакра, която отговаря най- общо за любовта в нашия живот. Тя се разполга в средата на гръдния кош, на нивото на гърдите;
  • Червено- цветът на лечението на цялото тяло, полезен е предимно за сърдечно- съдовата система, но и за усещането ни за стабилност в този свят, защото червеното е нюансът на 1- вия енергиен център, разположен в основата на нашите чакри. Червеното ни заземява и осигурява сила за живот, за оцеляване и подхранване на цялата чакрова система.
  • Синьо- това е цветът, подходящ за хората на словото, за всички онези, които “ вадят хляба” си чрез говорене- учители, адвокати, актьори, говорители, поети, писатели, издатели, журналисти- въобще хората на вербалното или писмено слово. Този цвят е изключително важен за баланс на щитовидната жлеза, защото в него свети чакрата, ръководеща нейната работа- 5- тият енергиен център, намиращ се в гърлото. Тук влиза и слуха, следователно сините плодове ( и зеленчуци) носят баланс на говорно- слуховия апарат в организма ни.
  • Лилаво- прекрасен и красив, обичан от много жени, това е цветът на защитата от вируси и микроби и някои видове вампири. Освен, че протектира, той стимулира нервната система и органите, свързани с нея- мозък и очи. И това съвсем не е случайно. Той озарява 6 и 7- ма чакра, намиращи се в главата ни, в мозъка. Съответно е полезен за жлезите с вътрешна секреция, с които тези чакри са свързани- хипофиза, епифиза, пинеална жлеза.
  • Кафяво- цветът, стимулиращ ниските части на храносмилателната система. Отново, както и червеното, този цвят е свързан с първа чакра- връзката с майката Земя! Прекрасен цвят за заземяване, а оттам и всички свързани със стабилността нужди, каквато е необходимостта от финансово здраве. Хапвайте кафеви ( и червени) плодове/ и зеленчуци/ винаги, когато искате да придобиете земни блага, осигуряващи съшествуването ви!
  • Забележка: Описаните цветове се отнасят, както за плодовете, така и за зеленчуците и всякакъв вид храна, обагрена в тях. Те могат да са и отправна точка в ежедневието ви, когато посягате към дадена дреха от своя гардероб! И един съвет от мен: ВИНАГИ СЛУШАЙТЕ ИНТУИЦИЯТА СИ, КОГАТО ИЗБИРАТЕ ПЛОДОВЕ, ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ЦВЯТ ЗА СВОЕТО ОБЛЕКЛО В КОНКРЕТНИЯ МОМЕНТ!

ДА ВИ Е СЛАДКО и КРАСИВО ОТВЪТРЕ !