В днешния забързан и стресиращ свят, все повече хора търсят естествени методи за подобряване на здравето, повишаване на енергията и постигане на вътрешен мир. Един от най- ефективните и древни начини за това е използването на естествени камъни- кристалите. Тези красиви творения на природата не само ни радват с уникалните си форми и цветове, но и притежават мощни лечебни свойства.

Лечебните свойства на Кристалите: как те влияят на човешкото тяло и душа?

ФИЗИОЛОГИЧНИ ПОЛЗИ
Кристалите имат способността да влияят благотворно на различни аспекти на човешкото здраве.

 • Аметистът помага при проблеми със съня и намалява стреса, като същевременно подкрепя имунната система. Toй е приятел на всички, желаещи да трансформират някоя своя зависимост- алкохол, цигари, хазарт, влечение към захар и прекомерно хранене.
 • Розовият кварц стимулира кръвообращението и подобрява сърдечната функция. Прекрасен кристал за хората, искащи да привлекат повече любов в живота си, или загубилите и страдащи по близък човек, както и за всички с дисбаланси на сърдечната чакра АНАХАТА– мостът между земните и духовните точки в човешкото тяло.
 • * Тюркоазът подсилва дихателната система и детоксикира организма, индианците неслучайно са го позлвали за свързване с Небесата или духовете (висшите светове), с една дума с Бог. Този красив син кристал балансира 5- тия енергиен център- Вишудхи чакра, а той е свързан със здравето на щитовидната жлеза, гърлото и ушите. Този кристал е балсам за ХОРАТА НА СЛОВОТО. Това са всички онези, които вадят хляба си с говорене или писане- адвокати, учители, журналисти, говорители, мотиватори, коуч- лектори и т.н. При тези хора гърлената чакра лесно се дисбалансира и помътнява, което е основен проблем и за онези, които често замърсяват речника си, изричайки лъжи или нецензурни думи, като ругатни.

МЕНТАЛНИ И ЕНЕРГИЙНИ ПОЛЗИ
Носенето на кристали или използването им в ежедневието може значително да подобри менталното състояние и нивото на енергия:

Цитринът повишава концентрацията и креативността, като същевременно балансира енергийните нива.
Лабрадоритът помага за премахване на негативната енергия и създава щит около аурата.
Черен турмалин абсорбира и трансформира негативната енергия, като защитава от електромагнитните лъчения.

ПСИХИЧНИ ПОЛЗИ И ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЖЕЛАНИЯТА
Кристалите са мощни инструменти за манифестация на желания и постигане на цели. Всеки кристал резонира с определена честота, която може да бъде насочена към конкретни намерения:

Кварцов кристал е универсален усилвател на енергия, който може да се използва за всякакви цели и намерения.
Аметринът комбинира енергията на аметиста и цитрина, подпомагайки духовния растеж и материалния просперитет.
Карнеолът насърчава увереността и мотивацията, подпомагайки осъществяването на лични и професионални цели.

СПЕЦИАЛНИ КАМЪНИ ЗА ЖЕНИТЕ

Кристалите играят важна роля в живота на жените, особено през бременността, майчинството и отглеждането на децата:

 • Корал:    Подобрява кръвообращението и подсилва костите, което е особено важно по време на бременност, както и при проблеми с гръбначния стълб и целия опорно- двигателен апарат. Този червен приятел на всяка жена всъщност внася спокойствието на водата/ Ин- средата, от която произхожда- моретата и океаните. Коралът носи спокойствие и насочва жената във връзката със самата нея и Висшия й Аз. Благодарение на него, тя се научава да чува своя вътрешен глас!
 •  Кехлибар: Облекчава болката и успокоява нервите, полезен при зъбобол на малките деца. Освен това е мощен защитник от негативни енергии и свързва със силата на рода. Предпазва ни от негативни слова, изречени в пространството около нас- например псувни или обиди.
  Авантюрин: Подкрепя емоционалния баланс и намалява тревожността, важен през периода на майчинството. Чудесен е за белите дробове, бъбреците и гърдите, тъй като балансира сърдечната чакра Анахата.
  Гранат: Укрепва жизнената сила и енергията, помага при следродилна умора. Балансира 1- ва чакра, отговорна за оцеляването, материалните блага и изобилието от физически комфорт. Прекрасен избор за здрава опорно- двигателна система.
  Лунен камък: Регулира хормоните и помага при менструални и репродуктивни проблеми.
 • Тюркоаз:  Особено подходящ кристал за жени, които работят професии, свързани с говорене или писане, както и при хора с болестни изменения в щитовидната жлеза. 
 • Хаулит: Подобрява съня и намалява стреса, идеален за новите майки или за хора, след бърнаут и нуждаещи се от творческа пауза.
  Вулканичен камък (лава): Балансира енергията и защитава от негативни влияния.
  Оникс: Повишава самоувереността и предоставя емоционална стабилност. Камък, който отблъсква злото и пази своя собственик.
  Яспис: Подкрепя физическата издръжливост и помага при преумора.
 • Aко сте любопитни да разберете дали вашите чакри са дисбалансирани и в коя точка, жлеза с вътрешна секреция или орган или имате нужда от повече грижа, не се колебайте да се свържете с нас на телефон: 0890 56 4646 или на мейл: dorfeya.ltd@gmail.com

Кристалотерапия- древен метод за лечебна мощ

Кристалотерапията е енергийна практика. При нея се използват кристали за енергийно лечение и балансиране на чакрите. Този метод включва поставянето на кристали върху различни точки на тялото, медитация с кристали и носене на кристални бижута и амулети. Резултатите включват:

 •  намаляване на стреса;
 •  подобрение на физическото здраве и емоционалния баланс;

Как бижутата от естествени камъни подобряват здравето?

Носенето на бижута, изработени от естествени минерали, е един от най- лесните и ефективни начини за получаване на ползи от кристалите. Такива бижута не само украсяват, но и непрекъснато излъчват своята лечебна енергия:

Обици с аметист могат да подобрят съня и намалят тревожността.
Гривна с розов кварц подпомага любовта и хармонията във взаимоотношенията.
Колие с цитрин носи успех и привлича изобилие.

Открийте Магията на Кристалните Амулети от Desista Handmade Accessories
Сега е перфектният момент да се възползвате от лечебните свойства на кристалите с красивите и уникални амулети от Desista Handmade Accessories. В момента всички наши кристални бижута са на – 50%, – 40%, -30 %  разпродажба!

Не пропускайте възможността да внесете хармония, здраве и просперитет в живота си с тези изящни творения. Посетете нашия онлайн магазин и изберете своя амулет още днес!

Купете сега и се възползвайте от -50% намаление!
Внесете малко магия в ежедневието си с Desista Handmade Accessories – вашият партньор за здраве, баланс и успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *