Кой познава най- добре кожата си, ако не ние самите?!

Интуитивното усещане кои са правилните решения за самите нас, важи в пълна сила и в случаите, когато избираме козметичните си продукти! Харченето на много пари за скъпи, вносни продукти или в козметични салони за процедури ще остане в миналото. Живеем във времето на минимализма. Не бъдете демоде!

Опознайте кожата си и станете най- добрия експерт, който ползва качествени и правилно подбрани за своя тип кожа натурални продукти.
Направете ТЕСТА ЗА ТИПА НА ВАШАТА КОЖА и я заобичайте, за да разцъфти!

Съществуват три основни типа кожа: суха, мазна и нормална.
Сумирайте точките, избирайки най- правилния за вашата кожа отговор в 10- тте твърдения.

да донякъде не
Кожата ми е чувствителна и може лесно да се зачерви. 1 2 3
Виждат се малки бръчици по кожата ми. 1 2 3
Страдам от акне. 1 2 3
Видът на моята кожа е изтощен и посърнал. 1 2 3
Имам сухи участъци от кожата на лицето (например бузите). 1 2 3
Повърхността на кожата ми е груба и неравна на допир. 1 2 3
Върху моето лице гримът просто няма шанс да остане задълго. 1 2 3
Когато докосна лицето си с длан, усещам, че кожата ми е влажна. 1 2 3
Обикновено имам лъщящ нос. 1 2 3
Кожата на лицето ми е мазна. 1 2 3

РЕЗУЛТАТИ: 

10- 15 ТОЧКИ –>  СУХА КОЖА

Вашата кожа лесно образува бръчки и е склонна към загрубяване. Тя е с ниско ниво на влага, защото произвежда по- малко пот и омазняване. Пазете кожата си от дехидратиране. Важно за вас е през цялата година да я овлажнявате, независимо от сезона. Видима ще е разликата в кожата ви през по- сухите месеци от годината. Препоръчваните за вас продукти са: Околоочен серум за бърз ефект, Серум за суха кожа, Дневен и Нощен гел- крем Тайната градина, Богата нощна маска за лице, Маслен еликсир 3 в 1, Слънцезащитен крем против стареене с 50 SPF ” The secret garden”, Божествен крем.

16- 20 ТОЧКИ –>  НОРМАЛНА КОЖА

Това е идеалният тип кожа. Проблемът при нея е, че е много чувствителна и реагира при промените в метеорологичните условия. Именно затова, през преходните сезони се нуждае от повече внимание и подходяща грижа. За лятото е много важно интензивното овлажняване, а за зимата- качествено почистване на мъртвите клетки и маслени процедури. Подходящи за този тип кожа са Околоочният серум за бърз ефект, Серумът за нормална/ суха кожа, Дневен и Нощен гел- крем Тайната градина, Богата нощна маска за лице, Маслен еликсир 3 в 1, Слънцезащитен крем против стареене с 50 SPF ” The secret garden”, Божествен крем.

21- 30 ТОЧКИ –> МАЗНА КОЖА

Вашата кожа произвежда прекомерни количества себум ( мастния секрет). Именно затова гримът не се задържа върху нея. Освен омазняването, другият проблем е акнето. Не се препоръчва да преизмивате кожата си, което е честа грешка на хората с мазна кожа. Това още повече засилва секрецията на жлезите и нарушава баланса на влагата в кожата. Най- правилното нещо е често ексфолиране и добра хидратация. Това ще регулира омазняването и ще поддържа баланса на PH. Препоръчваме ви следната комбинация от продукти: Околоочният серум за бърз ефект, Серум за мазна кожа, Дневен и Нощен гел- крем Тайната градина, Богата нощна маска за лице ( два пъти седмично),  Слънцезащитен крем против стареене с 50 SPF ” The secret garden”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *