/ От Десислава Атанасова/

МАЛКИТЕ ТРИКОВЕ НА ЯПОНКАТА

       Моите интереси ме насърчиха към дълбоко изследване на навиците на японската жена, която умно купува своите продукти и още по- умно ги ползва.

Открих, че тайната не е в прекомерно скъпите продукти, нито в огромното им количество в банския козметичен шкаф.

   Тайната на японката се състои в малки, хитри трикове за ползването на правилно подбрани качествени серуми, кремове и маски. Японката вярва в своята непреходна красота. Тази нейна вяра я превръща във вдъхновена млада жена, независимо от възрастта й.  Тя полага редовни правилни грижи за кожата и излъчването си.

Умната японка знае, че възрастта е в главите ни и в нашето примиренческо чувство на мързел!

Живеем във време, в което сме програмирани, че множество фактори постоянно ни спъват да изразим пълния си блясък и потенциал. Почти е станала наша мантра фразата, че е нормално да остаряваме- да се сбръчкваме и да се предаваме на тежестта на годините. Това неминуемо се случва, защото ние започваме да вярваме в твърдението, което сме виждали да се потвърждава навсякъде толкова много пъти- от родителите ни, до обществото.  И ето, остарява и нашата кожа,  нашата най- външна обвивка, която е видима.

Започнах да търся най- модерните познати методи за младост и онези, които крият мистерията си само за посветени. Катализатор за интереса ми бяха моята суета и първите по- дълбоки бръчки, които забелязах по измореното си лице. Редовното недоспиване и нощните кърмения си казват думата. Майката рядко има замяна и своето време за спорт, глезотии или мащабни разходки сред природата, а още по- рядко за пътувания до екзотични дестинации, които определено могат да подмладят духа и вида й.

             

                    КОЯ СЪМ АЗ

Аз съм 41- годишна майка на три деца и жена, опитваща се да разработва онлайн бизнес, който помага на хората чрез своите неповторими продукти и услуги. Установила съм, че постигането на младежко излъчване посредством употребата на качествена козметика е само една брънка от цялата верига действия, необходими за съхранение на младостта.

Изпитвам горещ интерес да изучавам и експериментирам с различни методи за здраве, хармония и красота. Много биха ги нарекли алтернативни, но за мен те са просто естествени, взети от самата природа. В същото време е любопитно да се надникне и в развитието на науката, която постоянно доказва, че всичко естествено е най- доброто, което човек може да направи за своето здраве.

             МОЕТО ВЕРУЮ И МОЯТА ЦЕЛ

      Целта ми е да помогна на жените да се чувстват красиви в кожата си, която излъчва здраве и свежест. На всяка възраст! Смятам, че всяка жена би следвало да носи красота и вдъхновение около себе си. Жената е самото съзидание. Тя е творец, който, ако загуби тази творяща енергия, губи от магнетизма си! Вярвам, че жената е създадена да бъде красива на всеки свой жизнен етап.

Звучи като клише от книга, но много клишета са самата истина, до която човечеството е достигнало емпирично. Опитът да ги реализираме в живота ни, е въпрос на личен избор. Когато сме млади е по- лесно, ала много жени споделят, че с всяка добавена година става все по- трудноизпълнимо да изглеждат и да се чувстват красиви и привлекателни, а още повече, притежаващи сочна кожа.

             Как кожата да засияе, независимо от възрастта ни?

1. Стигнах до заключението, че постигането на външен блясък е следствие от задълбочен вътрешен процес. Малко преди да създам DORFEYA ( точно, докато бях бременна за 3- ти път), си купувах козметика за въздействие върху по-дълбоките бръчки.  За целта, винаги избирах чисти продукти! А какво представлява чист продукт? В него няма петролни деривати, силикони, парабени, фталати, феноксиетанол, изкуствени аромати.

 Качествените антиейдж продукти са направени от натурални съставки и са отлични за чувствителна или алергична кожа.

2. Когато правите избор за себе си, отделете малко време за проучване дали продуктите, върху които сте се спрели. Добре е те да  са създадени, за да въздействат не само върху повърността на кожата, но и върху нейните вътрешни слоеве ( дермата). Това е изключително важно.

Може да направим аналогия между качествената противостарееща козметика ( работеща и върхудълбоките кожни слоеве) и работата във фитнеса върху мускулите. Каквото и да облечете, ако сте изваяли добре долните слоеве на тялото си, т.е. мускулите, под кожата, дрехата ще ви стои чудесно. Нали?

Подобно е въздействието на добрите антиейдж продукти върху вътрешните кожни клетки, а не само върху тези по повърхността ( епидермиса).

Не забравяйте, че кожата ви е изградена от външен слой- епидермис и вътрешен – дерма. Бръчките се появяват именно в дермата- отвътре.

Затова няма смисъл да се грижите само за повърхността.

Много от козметичните продукти, обаче правят точно това. Поради тази причина и ефикасността им е кратковременна.

              Кожата ви е цвете, а нейните корени са в дермата.

              Цветето ви е увехнало? Полейте го със … СЕРУМ !

Серумът и лимфния дренаж са задължителни елементи от рутината на японската жена. С времето, кожата изтънява като хартия, губейки своята еластичност. Тези две важни съставки са много важни за всяка грижлива към лицето си азиатка.

В живота на японката СЕРУМЪТ е царят на козметиката против бръчки. Той е като храна за кожата. Японките поставят в дланите си обилни количества от него, за да го затоплят предварително, след което го нанасят с активен масаж до пълно попиване. След това, намазвайки крем, запечатват влагата, която серумът носи към вътрешния кожен слой. А кремът работи повече върху структурата на епидермиса, отколкото върху дермалния слой.  С изключение на гел- кремовете на ДОРФЕЯ от линията ” Тайната градина”. 

Околоочен серум ТАЙНАТА ГРАДИНА. Наричан серум за бърз ефект, защото може да се нанася на цялото лице в експресни ситуации.

Серумът е на пиедестал, защото именно той е този, който основно снабдява с влага кожата, а хидратираната кожа има по- малки и по- незабележими бръчки и се сдобива с тях на сравнително по– късен етап.

Още една от японските хитрости, с които ще ви запозная по- подробно в моята книга “ В кожа като на японка” е лимфатичния или лимфодренажния масаж. А дотогава, опитайте ” най- вкусната хапка” за вашата кожа- продуктите на ДОРФЕЯ!

Ако тази статия ви допада, моля, споделете я с вашите приятели!